Vorige Artikel 4 van 17 Volgende

Quinta Crasto Superior Branco Douro D.O.C. Matured en Oak

Artikelnummer: 370
€ 16,99 (inclusief 21% btw)
Crasto Superior White wordt geproduceerd met druiven van Quinta da Cabreira. Deze witte wijn van Verdelho en Viosinho druiven kregen een beheerste houtrijping van zes maanden in Franse eiken vaten mee. Dat smaakt naar een cocktail van kiwi, banaan, meloen en appel met een snufje nootmuskaat. Sappig en modern Portugees dat inderdaad bij velen in de smaak zal vallen.
 

Quinta Crasto Superior Branco  Douro D.O.C. 

Wijnjaar

 

2013-2014

  

 Quinta Crasto
  

 Portugal, Douro
  

 Wit
  

 Verdelho en Viosinho
   

 

Caesar salade, Gebakken of gegrilde tong, Kalfslever met uien, Kreeft (wijn dient dan wel houtrijping te hebben gehad), Sashimi, Tarbot

 

  

 8-10°C 
  

 nu tot 2021
  

 kurk
  

 

 

In 2014 heeft Quinta do Crasto een nieuwe witte wijn uitgebracht: Crasto Superior Branco

Deze wijn was de eerste in een range waarbij gebruik werd gemaakt van Oxoline, een innovatief en baanbrekend proces in PortUgal.  Door dit systeem van behandeling en opslag van de wijn in speciale vaten kan elk vat individueel gedraaid worden voor de ‘Bâtonnage’.  

(Bâtonnage is het roeren van de, gistende, most tijdens de vinificatie. Het gistbezinksel wat zich op de bodem van het vat bevindt komt zo beter in contact met de wijn en de gisting zal optimaler verlopen. Het resultaat is een smaakvolle en rondere wijn.)

In tegenstelling tot traditionele Bâtonnage, waarbij met een houten stok (bâton) in de gistende wijn wordt geroerd, blijft het vat gesloten zodat de wijn niet in contact komt met zuurstof. Hierdoor behoudt de Crasto Superior zijn primaire aroma’s en de natuurlijke frisheid van de druif.     

Crasto Superior White wordt geproduceerd met druiven van Quinta da Cabreira. Deze wijngaard van Quinta do Crasto bevindt zich in de Douro Superior (Upper Douro) regio. Hier is 114 hectare aangeplant met druiven. Aldus gaven ze hun witte wijn van Verdelho en Viosinho druiven een beheerste houtrijping van zes maanden in Franse eiken vaten mee. Dat smaakt naar een cocktail van kiwi, banaan, meloen en appel met een snufje nootmuskaat. Sappig en modern Portugees dat inderdaad bij velen in de smaak zal vallen.

Quinta do Crasto is een Porthuis dat al sinds het begin van de 17e eeuw druiven perst in de Douro vallei. Haar port wijnen staan al eeuwen hoog aangeschreven. Sinds het begin van de vorige eeuw is het wijnhuis in handen van de familie Roquette. In 2002 nam Quinta do Crasto een opmerkelijke stap. Naast zoete port ging het wijnhuis droge wijnen maken. Omdat de kwalitiet naar het allerhoogste niveau de liften zochten ze de samenwerking met de familie Cazes, eigenaren van Chateau Lynch-Bages, een vermaard wijnhuis uit Pauillac (Médoc) in de Franse Bordeaux.

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Nieuwsbrief

U bent aangemeld voor onze vernieuwde nieuwsbrief van MijnWijnmannetje 'Au Chateau"
Aanmelden
nix18
© 2013 - 2021 MijnWijnmannetje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.